Leeuwarden, het bruisende hart van Friesland

Naast de hoofdstad van Friesland is Leeuwarden in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa! Dit vieren we met de hele provincie, want Leeuwarden is natuurlijk onderdeel van de beroemde 11-steden! Zo bruist niet alleen Leeuwarden van de activiteiten maar heel Friesland. Camperplaats Leeuwarden is een perfecte uitvalsbasis om Leeuwarden en de omgeving te beleven.

Agenda in Leeuwarden

14 apr 2018 t/m 29 dec 2018

Culturele Hoofdstad Tour

Elke zaterdag organiseert A Guide to Leeuwarden de Culturele Hoofdstad Tour, deze stadswandeling vertelt het verhaal van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa.
Op deze stadswandeling hoor je hoe Leeuwarden in 2018 Culturele hoofdstad van Europa is geworden. Wat is de link van M.C. Escher en Rembrandt met Leeuwarden? Wat is Mienskip, het Lân fan taal en wat heeft een fontein met culturele hoofdstad te maken? En natuurlijk geven ze de beste tips mee voor wat je nog moet gaan zien! Aanmelden kan op de website: Aanmelden

Lees meer
2 feb 2018 t/m 31 dec 2018

Lân fan taal; projectie

Geniet (met vele anderen) van taal in overweldigende, onverwachte vormen en klanken. De projecties zijn voor iedereen gratis toegankelijk!

Waar en wanneer
Oldehoofsterkerkhof, Leeuwarden. Premièredata: vrijdag 2 februari, 13 april, 27 juli en 5 oktober
Steeds te zien van donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: Check voor tijden de website.

Lees meer
10 jan 2018 t/m 7 dec 2018

Art tour Leeuwarden 2018

Deze locaties vormen samen een expositieroute rond het thema ‘Times They Are A-Changin’ (Bob Dylan). In de loop van 2018 volgen er nog drie andere thema’s met andere kunstenaars. Dit is een gezamenlijk Leeuwarden-Fryslân 2018 & Art Connection project. Meer informatie vind je vanaf 1 januari 2018 op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018.

Lees meer
26 jan 2018 t/m 6 jan 2019

Phantom limb art beyond escher

De tentoonstelling Phantom Limb: Art beyond Escher laat zien dat onze hersenen voor de gek gehouden kunnen worden. Het stelt de vraag hoe betrouwbaar onze realiteit eigenlijk is. In totaal zijn er 25 werken van Patrick Corillon, Funda Gül Özcan, Lieven Hendriks, Thomas Huber, Marc Philip van Kempen, Michiel Kluiters, Matthijs Munnik, Saskia Olde Wolbers, Oscar Santillan en Dominique Teufen te zien.

Lees meer

Leeuwarden

Naast de hoofdstad van Friesland is Leeuwarden in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa! Dit vieren we met de hele provincie, want Leeuwarden is natuurlijk onderdeel van de beroemde 11-steden! Saamhorigheid vinden we belangrijk in Friesland, dat noemen we ‘Mienskip’, oftewel gemeenschap. Zo bruist niet alleen Leeuwarden van de activiteiten maar in heel Friesland. Camperplaats Leeuwarden is een perfecte uitvalsbasis om Leeuwarden en de omgeving te beleven.

Wist je dat:

 • Er in Leeuwarden net als in Pisa een heuse scheve toren staat: ‘De Oldehove’
 • Leeuwarden de start en finishplaats is van de Elfstedentocht
 • Leeuwarden ook Capital of Water Technology is; www.capitalofwatertechnology.nl
 • Leeuwarden de geboorteplaats van de spionne Mata Hari is
 • Leeuwarden een uniek stadspark ‘De Prinsentuin’ heeft
 • Er heel veel leuke winkels zijn; een mix van grote merken en kleine ondernemers
 • De Kleine Kerkstraat in 2012 is verkozen tot de gezelligste winkelstraat van Nederland
 • De Friese streekwinkel Priuw in de Nieuwe Oosterstraat in 2016 is verkozen als leukste winkel van Nederland
 • Leeuwarden beschikt over prachtige musea waaronder het Fries Museum, Natuurmuseum Fryslân, Keramiekmuseum, Boomsma Beerenburg Museum en Pier Pander museum
 • Je bij AquaZoo Friesland letterlijk tussen de dieren loopt
 • Leeuwarden een fijn zwembad heeft: De Blauwe Golf
Plan je route